10 Mayıs 2011 Salı

Vizyon500k

Anahtar kelimesi Vizyon500k olan seo yarışması ile ilgili herşey ve gereken kurallar ana siteden alıntı yaptım ayıptır söylemesi ...

Eğitim Amaçlı SEO Yarışması

Eğitim Amaçlı SEO Yarışması
2011 yılının eğitim amaçlı ilk SEO yarışması 24 Nisan 2011 tarihinde saat 21:00′de başlayacaktır. Yarışmaya Sistem Analizi ve Dizayn ile Yönetim Bilişim Sistemleri dersini alan öğrenciler zorunlu olarak katılacaktır.
Eğitim amaçlı düzenlenen bu yarışmaya SEO yeteneklerini test etmek isteyen herkes katılabilir.
Yarışma için Facebook altında bir event açılmıştır.
Ders kapsamında katılanların alacakları puan genel havuz puanları içinde değerlendirilecekolup yarışmanın toplam puanı 40′tır. SEO yarışmasının kuralları aşağıda verilmektedir.
  1. Yarışma, 24 Nisan 2011 Pazar tarihinde Türkiye saatiyle Saat 21:00′de başlayacaktır.
  2. Yarışma, 29 Mayıs 2011 Pazar tarihinde Türkiye saatiyle Saat 21:00′de bitecektir.
  3. Yarışmacılar kelimesiyle yarışacaklardır.
  4. Anahtar kelime olan burada resim olarak yer almaktadır. Yani arama motorlarınca algılanamaz.
  5. Google farklı veri merkezlerinden ve farklı dillerdeki ara yüzlerinden arama yapıldığında farklı sonuçlar getirmektedir. Arama yaparken Yarışma Sonuçlarını Göster bağlantısından yapılan arama ile yarışmanın galipleri belirlenecektir.
  6. Sınırlama olmaksızın her türlü alan adı ve blog servisiyle yarışmaya katılabilirsiniz.
  7. Yarışmaya katılan her site veya blog ana alan adı içinde mutlaka anahtar kelime geçmek zorundadır. Böylelikle bir yarışmacının daha önceden güçlü ve yüksek pagerank‘li anasayfanın başlığını değiştirip yarışmada önde başlaması engellenmiş olacaktır. Böylelikle Herkes eşit şartlarda yarışmaya başlamış olacaktır.
  8. Yarışma boyunca aşağıdaki örnekteki gibi ekli kodla arama sonucunda gelen her sayfanızda varsa bir resim ve ilgili bağlantı bulunmalıdır. Eklenen bütün kodlar/bağlantılar mutlaka arama sonucu gelen her sayfada gösterilmelidir. Bu kod değiştiğinde yarışmacılarca güncellenmelidir.
    Örnek Kod:

  9. Kural İhlali yapan sitelerden 10 puan gidecektir.
  10. Yarışma düzenleyicisi yarışma gidişatına göre yeni kural ekleme ya da silme hakkını saklı tutar
  11. Yarışma sayfasında, bu başlığı takip etmek sizin sorumluluğunuzdadır.
  12. Yarışma sonunda ilk sayfadakilere 40 puan, 2 ve 3. sayfada yer alanlara ise 30 puan verilecektir. 3. sayfalardan sonra arama motoruna giren diğerleri ise 20 puan alacaktır. Arama motoruna giremeyenler herhangi bir puan alamayacaktır.
Not: Yarışma kapsamında parasal ödül düzenlemek isterseniz her sınıftan bir temsilci seçerek 3-4 kişilik bir jüri oluşturabilirsiniz. Böyle bir durumda parasal ödül kısmı düzenleyebilirsiniz. Parasal ödüllerin kime teslim edilebileceği konusunda nihai karar başkanı olarak benim bulunduğum jüride belirlenecektir. Böyle bir durumda yarışma başlamadan organize etmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder